Filmer om Robin Hood, den fredløse gjenglederen fra Sherwood-skogen

I virkeligheten har Robin Hood trolig aldri eksistert, men folk har virkelig sansen for denne helten som stjeler fra de rike og gir til de fattige. Opprinnelig dukket Robin Hood først opp i engelske folkeviser, for senere å bli benyttet i en rekke romaner og filmer. Kjente forfattere som Tennyson og Walter Scott lot seg inspirere av den grønnkledde gjenglederen, og mange forfattere fra nyere tid har skrevet bøker om den engelske rebellen.

Klassiske Robin Hood-filmer som er verdt en titt

Den kanskje mest kjente filmen kom allerede i 1922, en stumfilm som het ganske enkelt “Robin Hood”. Standarden for senere filmer kom for øvrig i 1938, med filmen “The Adventures of Robin Hood” eller “Robin Hoods eventyr” på norsk. Her spiller Errol Flynn den ikoniske helten på en glitrende måte, og det den mangler i moderne spesialeffekter, tar den igjen med godt skuespill og humor. Selvsagt ville også Disney lage sin egne versjon av Robin Hood, og i 1952 kom filmen “Robin Hood og hans lystige venner” med blant annet Richard Todd. Tegneserieversjonen fra Disney kom ut i 1973, en populær og barnevennlig versjon av historien. Liker du den, bør du teste ut spilleautomaten “Robin Hood Prince of Tweets”, so du kan lese mer hos Spillboden. Også her er humoren i sentrum, med Robin Hood i form av en rødstrupe, som heter en «robin» på engelsk. Herlig grafikk!

Nyere Robin Hood-filmer

Det kom faktisk to filmer som benyttet seg av Robin Hood-myten i 1991, men den som kanskje blir mest husket er “Robin Hood – tyvenes prins” med Kevin Costner. Dessverre blir kanskje låta fra filmen, “Everything I do I do it for you”, husket enda bedre enn filmen, men den er faktisk ganske kul, og dessuten har den fantastiske Alan Rickman på rollelista. Sist, men ikke minst, bør du sjekke ut “Robin Hood” fra 2010 med selveste Russel Crowe, en brutal og ærlig film om den engelske folkehelten.