Lag en utendørskino

Kino er herlig, og hvis du ikke får nok av følelsen, kan du anlegge en egen kino hjemme. Da vil nok de fleste tenke på en innendørskino for eksempel i kjelleren – men hvorfor ikke være litt annerledes, og lage en utendørskino? Det trenger ikke å være så vanskelig.

Hva trenger du?

Utendørskino slår garantert an blant barna, men også vennegjengen kan sette pris på dette. En privat kinoforestilling er spennende, og det er dere selv som velger filmen. En projektor kan variere veldig i pris og hvor stort bilde som blir vist, men hvis du planlegger å vise filmer i hagen ofte, kan det lønne seg å kjøpe en med god kvalitet fra Tek. Det kan koste litt, så sammenlign priser og se om du kan få til et salg. Deretter trenger du et lerret, men det kan være hva som helst om du ikke er så kresen. Til og med et par hvite laken kan egne seg, hvis du får det til å henge glatt. Fest gjerne noen lodd i bunnen, slik at det henger tyngre. Kjøper du et ferdig-lerret får du best kvalitet, men det koster litt ekstra, og du må tenke over om du vil utsette en slik investering for potensielt uvær. Vær i alle fall sikker på at det er enkelt å pakke ned i tilfelle været skifter.

Skjerming

Du kan trenge litt skjerming mot veier og naboer. Da kan du bruke levegger, eller du kan skjerme av fra omgivelsene med hekker fra Plantinavia. Det ser veldig fint ut på dagtid, og skyggene fra hekken kan skape en ekstra fin stemning.

Hva om det regner?

Kino ute egner seg best når det er mørkt om kveldene, så lyse sommerkvelder kan være en utfordring. Været er det heller ingenting å gjøre med. Men hvis du plasserer stolene og prosjektøren under et tak, for eksempel et partytelt kan du også arrangere regnværskino utendørs. Det kan gi en helt spesiell stemning.