Oppskrift på hobbyfilm

Det er mye som må forberedes om du skal lage en hobbyfilm. Jo større produksjonen er, jo flere hindringer vil du møte. Murphys lov som sier at alt som kan gå galt vil gå galt vil alltid gjøre seg gjeldende. Dette kan høres ut som en hobbyfilm egentlig ikke er en god idé, og for de som ikke er forberedt på vanskelighetene som kan oppstå stemmer dette. Men det kan også være et spennende prosjekt verdt å prøve ut.

Her er noen råd og tips til deg som skal gjennomføre et prosjekt. Første regelen som med de fleste andre større produkter er forberedelse, forberedelse, forberedelse… Prinsipper om prosjekter og ledelse gjelder uansett om det er hobby eller ramme alvor.

1. Lag en liste over alt du trenger.

  • Kamera som egner seg til formålet (et mobilkamera vil ikke duge til en seriøs produksjon)
  • Manus. Det er mulig du har alt i hodet, men før det er på papir er det vanskelig å fastsette planen
  • Location, location, location. En egnet plass/bakgrunn for hva du skal filme
  • Team. Hva trenger du hjelp med og hvem skal hjelpe deg?
  • Kostymer
  • Annen rekvisita

2. Lån, finn eller kjøp utstyr som du trenger, for eksempel fra en nettbutikk som: https://stayhard.no/
3. Rekrutter teamet ditt. Gjør du alt selv går det gjerne sakte.
4. Avtal tidspunkter og sett deg selv en deadline eller frist. Uten en frist er det ikke sikkert at prosjektet fullføres.

Til slutt gjelder det å holde motivasjonen oppe. Det finnes millioner av prosjekter der ute som gikk i vasken fordi hovedpersonen mister drivet, lysten eller motivasjonen. Hvis dette skjer er det viktig å huske hvorfor du ønsket å lage filmen til å begynne med. Hva var det som satte deg i gang? Hva ville du formidle og hvorfor var det viktig for deg? Om du har motivasjonen på plass, pass på at du smitter dette over på teamet ditt. Et motivert team er et produktivt team.

Lykke til med ditt prosjekt!